Aula Oosterbegraafplaats

Aula Oosterbegraafplaats

Het uitbreidingsplan voor de bestaande aula biedt ruimte aan een nieuwe wachtruime, condoleancekamer, familiekamer en diverse bijbehorende voorzieningen. Het ‘nieuwe’ gebouw dient een hedendaagse betekenis aan de wijze van begraven te geven. Uitgangspunten daarin zijn openheid versus gewenste privacy en het houden van een begrafenis naar wensen van de overledene.

Rondom de hoge zaal is een laag volume gerealiseerd waarin alle ondersteunende functies een plaats krijgen. De bestaande lage aanbouwen worden door deze benadering geïntegreerd in het nieuwe uitbreidingsplan.

Bestaand en nieuw worden visueel een eenheid. De hoge zaal steekt er als betekenisvolle ruimte boven uit.

De in aanleg symmetrische opbouw is als uitgangspunt gekozen voor het nieuwe plan. Met de nieuwe uitbreiding en toegepaste materialen is een harmonieus ontwerp gerealiseerd met een sfeer en uitstraling die op deze begraafplaats past.

Opdrachtgever
Gemeente Voorburg