paardenkop

Verbouwing Renovatie Manege Prinsenstad

 

Opdrachtgever:Manege de Prinsenstad

Ontwerp          :NOUT architecten

De kantine en bijbehorende voorzieningen van Manege de Prinsenstad zijn gerenoveerd en uitgebreid. De voormalige situatie bestond uit een samenraapsel van verschillende bouwvolumes in een slechte bouwkundige staat.

 Het uitgangspunt voor het herontwerp is een grotere kantine, betere indeling, nieuwe keuken en en herkenbare uitstraling aan de manege geven.

De voorzijde van het manegecomplex, alwaar zich de kantine en diverse andere voorzieningen bevinden, is geheel voorzien van een nieuwe gevel. In het nieuwe volume zijn de verschillende onderdelen van kantine, keuken bar en entreehal geïntegreerd. Een duidelijke herkenbare vorm die omlijst wordt met een kader geeft de verschillende functies een eenheid.

 Kenmerkend zijn de transparantie en het uitzicht. Een detaillering met onderhoudsvrije materialen waarin zonwering en lichtbakken zijn opgenomen maken het geheel eenduidig van vorm. Een nieuwe uitstraling en karakteristieke vormgeving met als resultaat grote herkenbaarheid van de manege vanaf de snelweg A13.

 In het interieur is tevens een nieuwe bar opgenomen die verwantschap toont met het robuuste manege karakter. Een bar van houten delen in een warme kleur.