N320 2013-01-09 sfeer voorgv

Verbouwing Herbestemming pand Politiebureau Bollenstreek Noord

 

Opdrachtgever Politie Hollands Midden

Locatie: Herenweg Lisse

Architect: NOUT architecten

 

Het bestaande pand is op een eigentijdse wijze gerenoveerd waarbij comfort voor gebruikers en duurzame installaties als leidraad voor de verbouwing dienden.

De plattegrond is grondig gewijzigd en in heldere functionele zones ingedeeld. Sfeervolle werkplekken en een publieksvriendelijke entreezone zijn de kernbegrippen in het ontwerp.

Daglichttoetreding , lichte kleuren , accentkleuren voor specifieke functies en zichtlijnen door het gebouw geven het interieur de herkenbaarheid voor de gebruiker.

 

De uitbreiding op 1e verdieping met trapportaal en technische functies is met behulp van lamellen ingepakt. Deze lamellen zijn in de voorgevel tevens gebruikt voor privacy en zonwering.

 

Een duurzame installatieconcept bestaat onder andere uit laagtemperatuur verwarming en koeling en deze zijn gekoppeld aan een luchtwarmtepomp.

De vloerverwarming en het klimaatplafond zorgen voor een comfortabel werkplekklimaat.