N339 W fragment

Haarlem, Politiebureau Costa del Sol

Transformatie en renovatie kantoor
Opdrachtgever:
Nationale Politie eenheid Kennemerland

architect Hans Nout

Het bestaande gebouw heeft een totale transformatie ondergaan en is geschikt gemaakt voor het activiteitsgericht werken. Uitgangspunten voor de nieuwe inrichting van het nieuwe werken zijn ondermeer flexibiliteit, overzicht, doorzicht en daglichttoetreding op de verschillende werkplekken.

Het bestaande inbouw pakket is verwijderd waardoor mogelijkheden ontstonden voor een geheel nieuwe inrichting. Bij de gevels zijn met name flexibele werkplekken en vergaderruimtes gemaakt. In de middenzone zijn de ondersteunde voorzieningen zoals pantry, service-units, loungeplekken en cockpitwerkplekken geplaatst.
De lay-out van het programma van functies is geclusterd in werkruimten en ondersteunende ruimten. De werkplekken zijn centraal in het gebouw geplaatst. De kleedkamers, lockers, sanitair en publieksontvangst, 3D aangifte ed zijn aan de koppen van het gebouw gesitueerd.

Hogere werkruimten, door geen verlaagd plafond te maken, geven letterlijk meer lucht en licht, bieden een goed werk klimaat aan de diverse flexibele werkplekken. Plafondeilanden boven de werkplekken met ingebouwde verlichting en goede akoestische eigenschappen.

Een dubbele trappenroute als uitbreiding op de bestaande trappen geeft een efficiƫnte verkeer route in het gebouw, waardoor ook de functiescheidingen helder onderscheiden zijn.

Het witte lichte interieur krijgt enkele accent kleuren die specifieke sferen in het gebouw aangeven een eigen identiteit aan de werkplekken geven.

De nieuwe installaties zijn in het zicht gelaten en geven daardoor inzicht in de technische zaken die voor een goed werkklimaat zorgen. Door de installatie niet achter een verlaagd plafond te plaatsen is er tevens een hogere ruimte ontstaan.