sfeerbeeld

Saraburcht woongroep ouderen

(tijdens periode bij INBO architecten)

Het woongebouw de Saraburcht betreft een atriumgebouw voor een woongroep van ouderen, 55 plus leeftijd.

Het gebouw bestaat uit een divers aantal appartementen met verschillende plattegronden. Het woongebouw kent een drielaags en een vierlaags bouwdeel verbonden door het atrium. Door deze getrapte opbouw kan er veel daglicht in het atrium toetreden.

Bij de hoofdentree is een gemeenschappelijke ruimte gesitueerd met een grote wintertuin. Het gebouw heeft tevens een gemeenschappelijk dakterras op het lage deel van het bouwblok.

De ontsluitingen van de appartementen op de verdiepingen geschiedt door een woongalerij met daarbij houten verbindingsbruggen over het atrium naar de appartementen. De binnengevel aan het atrium heeft een houten beschieting met een zalmrode kleur.
De buitengevels bestaan uit genuanceerd metselwerk met houten kozijnen in en lichte kleur. De grote serre schuifpuien zijn van grijs gemoffeld aluminium.

Door de grote beukmaat van 7,5 meter breed zijn in de appartementen diverse indelingen mogelijk en heeft de woonkamer ondermeer een fantastisch uitzicht op het park. Tevens hebbend de appartementen een grote serre met glazen schuifpuien aan de woonkamer gesitueerd.

Onder het gebouw ligt een grote ondergrondse parkeergarage waarin de bewoners een eigen gereserveerde parkeerplaats hebben. Tevens zijn hier de bergingen gesitueerd. De garage is via trappen en een lift vanuit de hoofdentree bereikbaar.

Het gebouw is gesitueerd in een groene parkachtige omgeving, waarbij bewoners ook gebruik en bezit kunnen nemen van een gedeelte van de groene woonomgeving.