sfeerbeeld

Vrijetijdscentrum de Eland

In het Vrijetijdscentrum de Eland zijn twee hoofdgroepen te onderscheiden, de openpublieksactiviteiten en werk- cursusruimten. Het bestaande gebouw de Eland is door ligging in de binnenstad en door de gebruiksmogelijkheden uitermate geschikt om deze functies te vervullen. Het ontwerp voor de verbouwing accentueert de bestaande ruimtelijke karakteristieken waarin elke gebeurtenis (optredens, filmzaal, sportruimte en cursusruimten haar eigen optimale ruimtevorm krijgt). Een leidraad voor dit ontwerp is om binnen het gebouw een functioneel duidelijke scheiding tussen beide hoofdgroepen te maken. Een goede heldere verkeersstructuur is de organisator van de verschillende ruimtes, hiermee wordt tevens de oud en nieuwbouw met elkaar verbonden.

Het nieuwe gedeelte bestaat uit een aanbouw aan de zijkant van het gebouw waarin op de begane grond de servicevoorzieningen gesitueerd zijn en op de verdiepingen de ontmoetingsruimten gecombineerd worden met de nieuwe ontsluitingsstructuur.

Het nieuwe gedeelte bestaat uit een transparante aanbouw tegen de zijkant van het gebouw. Het contrast tussen oud en nieuw is hier goed waarneembaar.

Locatie
Burgwal Delft

Opdrachtgever
Gemeente Delft

Bruto vloeroppervlak
2100 M2