sfeerbeeld

Waterwoningen Bergschenhoek Ontwerpfase

De locatie is gelegen aan de rand van de te ontwikkelen Parkzoom gebieden in Bergschenhoek.

Parkzoom wordt aan 1 zijde begrensd door een opgeworpen dijklichaam als geluidsbuffer voor de TGV. Aan de woningenzijde wordt een brede waterpartij aangelegd als overgang tussen de verschillende deelgebieden en als extra waterberging.

De waterwoningen vormen de overgang tussen de verschillende woongebieden.
Deze waterwoningen zijn vrijstaande villa’s in twee bouwlagen. De begane grond met wonen en eten, de verdieping met slapen.

Het woonvolume op de begane grond heeft een groter woonoppervlak dan de slaapverdieping. Hierdoor kan aan de waterzijde op de 1e verdieping een groot dakterras gemaakt worden. Tevens is de mogelijkheid aanwezig om een verhoogde woonkamer tot 4 meter hoog te maken.

Het woongedeelte is met name gericht op het water en de tuin, hiertoe zijn aan deze zijde grote glaspartijen met schuifdeuren gemaakt. Deze geven een optimale oriëntatie op tuin/water.

Het gedeelte op de begane grond wordt in metselwerk uitgevoerd, de bovenbouw krijgt een gevelprint met leienopdruk. Het bovendeel met overstekende dakterras en overkragende slaapvertrekken geeft een sfeervolle bekroning van dit ontwerp.

De massaopbouw geeft aan het ontwerp een luxe uitstraling door de verschillende gebruiks mogelijkheden van de diverse buitenruimten.