sfeerbeeld

Woonhuis Anna Paulowna

De locatie ligt aan de rand van het centrum van Anna Paulowna en biedt uitzicht op weidse poldervlaktes en de dorpse kern.

De bewoners wilden graag aan de straatzijde wonen en koken om een goede binding met het dorp te verkrijgen. Het landelijke volume van de omgeving diende respectvol en als uitgangspunt ingezet te worden.

Daartoe is de plattegrond schuin gedraaid waardoor een groots uitzicht verkregen wordt en tevens ruimte wordt gemaakt voor een ingeschoven patio die tussen de eetkeuken en de woonkamer gesitueerd is. Het kijken naar elkaar van binnen door buiten naar binnen geeft een extra ruimtelijke beleving.

De bovenverdieping is iets terugliggend en evenwijdig aan de straat gehouden waardoor het geheel stevig verankerd wordt in het dorpse beeld.
Door deze ruimtelijke opbouw wordt verwantschap verkregen met de omringende kappen van de buren.

Een eigenzinnig materiaal gebruik geeft de woning een eigen karakter.

De bovenbouw is van een koper , de onderbouw van donker metselwerk. Een grote houten pergola/luifel verbindt de verschillende onderdelen en geeft de halfopen patio een beschut karakter.