RW hoekraam

Zomerwoning Reeuwijk

Opdrachtgever: Particulier

architect Hans Nout

Aan de Reeuwijkse Plassen is op een kavel met aan twee zijden uitzicht op het plassengebied een zomerwoning gerealiseerd.

Door de gemeente zijn beperkende voorwaarden aan de verschijningsvorm, het volume en bouwoppervlak gesteld.

De woning is dan ook exact binnen deze bouwgrenzen ontworpen, de woonfunctie met grote glazen puien is op het uitzicht over beide water vlakten gericht. Aan de landzijde biedt de woning meer beschutting tegen inkijk.
De slaapkamers op de verdieping zijn op de grote waterplas gericht.

De gevels zijn van houten planken voorzien, waarbij de detaillering en daardoor de expressie van de gevels net even anders is op verschillende plaatsen.
Een luifel met rondgaande houten balk geeft de woning een gedeeltelijke horizontale uitstraling.

De woning voorziet tevens geheel in zijn eigen energiegebruik voor verwarmen, koelen en heet water. Een luchtwarmtepomp in combinatie met PV cellen leidt tot het energieneutrale gebruik op deze locatie.