N240 fragment

Politiebureau Alphen aan de Rijn

Nieuwbouw districtsbureau

Kantoor werkplekconcept
Het politiebureaus heeft een flexibel- en variabel werkplek concept, het dynamisch kantoor.
Als kantoorconcept is in eerste instantie gekozen voor een lay-out waarin diverse kantoor vertrekafmetingen te realiseren zijn. Een klein gedeelte van de kantoorwerkvertrekken is als z.g. cockpit werkplek uitgevoerd. De cockpit werkplekken zijn in de beide politiebureaus op verschillende manieren geschakeld aan de werkvertrekken.

Het bouwvolume van het politiebureau is als een geheel beschouwd waarin verschillende gevelafwerkingen hun plaats krijgen. De garages zijn als onderdeel van het gevelcomplex ingezet en vormen tevens de begrenzing van het binnenplein.

Voor de gevelbehandeling is voor horizontale banden van natuursteen gekozen, deze zorgen voor de eenheid in het plan. Een flexibele invulling van de gevels met verschillende materialen; verschillende kleuren glas, polycarbonaat panelen en regliet, geeft elke gewenste sfeer of bescherming aan de achterliggende functies in het gebouw.

De gevels van het binnenterrein krijgen een gevelbekleding met een houtprint.
Hierdoor ontstaat een intiem en sfeervol binnenterrein.